Ett skottårsbarn "fyller år"

Idag är det min så kallade "födelsedag" eftersom att min dag inte finns i år... Men för att även jag skall få paket och bli uppvaktade har vi firat mig varje år (när det inte är 29 dagar i februari) den 28/2. Jag är ju faktiskt född i februari och inte i mars, så det fick bli den 28:e! Iof. inte helt fel då denna dag är en dag tidigare 3 av 4 år!

I morse blev jag uppvaktad vid frukosten av mor, far , bror, katt och kille. Mysigt! Vi har som tradition att alltid äta räkmackor på våra födelsedags morgnar så det blev det även denna! I paketen som jag fick låg det bl.a en dammsugare, ett strykjärn och påslakan för två. Detta (enligt mig) betyder att jag snart kommer att bli utkickad från mitt älskade hem i Onsala, och att jag själv snart får klara mig på egen hand. Vilket iof är mitt mål till hösten!

Idag kommer jag troligen också få ett kusinbarn! Min äldsta kusin Fredrik skall äntligen få barn! Var beräknat till den 25/2 men jag har hela tiden sagt att den kommer dimpa ner på min "födelsedag". Vi får se vad som väntar! Vattnet gick iaf  i morse!

Kl: 19 kommer släkt och vänner och då blir det mera firande!

Grattis till mig själv!

kräftskiva & åka tåg

Ikväll ska vi ha kräftskiva på jobbet... känns lite segt...är ju bara februari och inte augusti... men va fasen! Gott är det!
Blir hela avdelningen + vår referensgrupp som ska parta loss med klibbiga händer och "Så ska det låta" med älskade Susanne som spelguru! Blir nog trots allt en lyckad kväll. Kommer nog bli en rätt sen hemgång dock. Hoppas att jag är hemma till 11 iaf för imorgon ska jag åka hemifrån 06.25. Skall nämligen på butiksöppning i Gränby/Uppsala! Woho! Tåget tar dock 4.10 h...

Onsdagen kommer att bestå av att göra iordning butiken och ha VIP kväll för speciella personer (dock vet jag inte vilka det är).. Invigningen av centrat kommer att ske på torsdag! Ska bli så kul att sälja skor!!! Dock har jag aldrig gjort det förr men det blir nog bra ska ni se!

Detta får jag tänka på...

Har ju som ni ser ändrat färg på bloggen.. vet dock inte om jag är så nöjd... vi får se imorgon..

Lördagsmys med Matilda i stan

Lördagen spenderades med min äldsta barndomsvän Matilda. Dagen tillägnades mat, shoppping, lite mer mat och melodifestivalen! Dock var den ju inte så bra...men mysigt hade vi!


Vi kollade lite på Disneydags också!


Romantisk middag för två!



Vi provade skor... Matilda köpte dom två till vänster..


Och så åt vi ytterligare lite gott!


Tack för helgen love!

Där fick jag så jag teg!

I MATSALEN, TISDAG KL:12.15

Susanne, 34 år, har tidigare veckan berättat att hon ska på inflyttningsfest på lördag och ämnet kommer upp igen.

(Elin) – Men, går man verkligen på inflyttningsfest i din ålder?
(Lisa) – Ojoj Elin!
(Susanne) – VADDÅ I DIN ÅLDER???
(Elin rådnar som faaan)
(Christina) – Ja, men det är ju i våran ålder som man kan ha inflyttningsfest för det är ju vi som har råd att ha egen bostad! Du bor ju fortfarande hemma så du kan ju ha inflyttningsfest i ditt rum om du vill! Eller källar disco!

the trend is HIGH HEELS


FRÅGA: tjänar du bra på de jobbet?

Fick denna frågan i förra inlägget av en läsare och nu ska jag berätta hur det ligger till!

7 april 2008 började jag som praktikant på NilsonGroup och hade tänkt att stanna i 10 veckor. Efter 5 dagar blev jag erbjuden ett vikariat till augusti 2009 som originalare (grafisk formgivare typ) på DinSko/ECCO. Den 28 april blev jag anställd. Eftersom att jag tog detta vikariatet var jag tvungen till att ta studieuppehåll från min utbildning Informationsproduktion-Prepress på KY-Akademien.

Men tjänare jag något bra på det här jobbet?
Svar: Nej

Men när jag blev anställd här tog jag det inte för pengarna utan för erfarenhet! Visst spelar pengar roll men jag var med ute efter arbetslivserfarenhet och för att utvecklas ännu mer på ett stort företag.
Eftersom att jag inte har någon bakgrund inom denna yrkesinriktning sen innan, har jag än så länge ingen arbetserfarenhet och eftersom att de plockade mig direkt från skolan har jag heller ingen examen. Därför har jag dålig lön.
Sen så tjänar man ofta mindre om man jobbar in-house (som jag gör) än om man jobbar på reklambyrå!

Om ni får chansen att ta ett vikariat på ett företag som ni kanske praktiserar på, så gör det! Jag ångrar mig inte! Förhoppningvis kommer jag att ha ett stort försprång på mina nya klasskamrater när vi går ut skolan 2010!


Min arbetsplats!

Hösten är redan på ingång i ECCO-fabriken!

Idag fick jag en genomgång inför kommande höst! Inköpstjejerna Karin & Jessika visade upp alla höstens dam & herr skor! Har redan fått många favoriter! Framförallt bland stövlarna och visa komfort skor! Som tur är kommer många till butik innan jag hinner sluta :)
Det tråkiga med att se hela kollektionen är att jag som sagt ska sluta i augusti och gå tillbaka till skolan... Vi har mycket nya idéer som vi vill jobba med i höst och det hade varit kul att starta upp det. Visserligen kommer jag att få göra nästan allt för arbete men jag kommer inte att få följa upp det och det tycker jag ska bli jätte tråkigt.. Det är alltid kul att se sina alster i butik men nu kommer det inte bli på samma sätt..

Men va fasen!

Man kan ju inte hänga läpp för det! Nu kommer jag ju iaf att få gå klart min utbildning (informationsproduktion-prepress på KY-akademien) och förhoppningsvis utvecklas ytterligare!

Jag har en katt som heter Selma

Min katt Selma är 7 år, tjock som en korvgubbe och väldigt gosig!
Selma är den bästa katt man kan ha. Hon kommer så fort jag ropar och ibland räcker det typ att jag säger "Hej kompis" så fattar hon på en gång att det är dags att komma in!

  

Hon älskar att ligga i mitt knä och även om det inte finns plats så tar hon sig friheten att göra plats!
När jag är bortrest så går hon in i mitt rum och ropar efter mig och hon längtar alltid till kvällen när vi två går och lägger oss i min säng! Ibland kan man dock inte somna för hon snarkar som en riktig karl!

Ni får kalla mig nörd om ni vill!

"Lilla Blå" var fel fri!

Min bil "Lilla Blå" gick igenom besiktningen idag helt felfritt!
Var skit nervös när jag stod och vänta för jag trodde att det skulle vara etthål i avgasröret för den pruttar ibland, men icke!!



Det blev en dag i staden

Istället föt att åka ner till Varberg för att jobba tog jag och Marie, marknadskoordinator på DS/ECCO en runda på stan!
Vi kollade hur materialet funkade i butik, hur allt var uppställt och uppskyltat. Vi fixade även i Kungsgatans skyltfönster. Var riktigt roligt! Kan mycket väl tänka mig att bli dekoratör framöver!


We like!!! Enkelt, stilrent och inte för mycket! ECCO butiken på Avenyn.


Skyltfönstret på Kungsgatan som vi fixade med skorna!


Snyggt uppskyltade skor på Kungsgatan

Vem vet! Om 10 år kanske jag är dekoratör och har lagt originalar jobbet på hyllan! Eller så kombinerar jag båda!

WHAT THE FUCK!!!





Roligt att hon släpper en till konsert NÄR JAG KÄMPADE SOM FAAAN FÖR ATT FÅ 3 BILJETTER TILL SÖNDAGEN!!!

Olinda läppar!

Fick kommentaren av Sofie att jag hade Olinda läppar på en av mina bilder!
Kan tyvärr bara instämma!





7 februari bilder!



Matilda, Jag och Sofie!



Emely, Martina och Helena!



Örnmark och Ström!



girls, girls, girls!



Vad gör jag??? :)

Ett avtal som jag tydligen har skrivit på enligt min älskade Peter!


Jag vill bort igen..

Idag har det varit sjukt mycket att göra på jobbet så nu vill jag bara försvinna under jordens yta och gömma mig ett tag...
Jag älskar att ha mycket att göra men då får det gärna vara utspritt på hela dagen och inte komma 30 minuter innan lunch när man slutar 4 och har där innan ett möte på två timmar.
Problemet som gjorde min dag bajs var min nya arbetsuppgift där jag har hand om alla våra shopars butiksmaterial. Cirka 42 stycken. Inför varje kommande kampanjperiod skall butikerna få ett visst antal material som de skall använda sig av inne i butik och skyltfönstren. Denna perioden som börjar denna veckan är helt kaotisk och cirka 10 av 40 butiker har inte fått sitt material helt ut. Detta leder till att butikerna kontaktar mej. Jag kontaktar ECCO Danmark och fattar inte vad dom säger för jag kan inte danska. Skoj va? 

(Detta var kanske inte så intressant för er men jag var tvungen att få det ur mej för jag är frustrerad)



Jag vill tillbaka till Thailand!

JAG HAR MADONNA BILJETTER!!!

Vilken panik och hysteri det har varit här på jobbet idag!
HELT SJUKT!!

Till slut fick vi äntligen tag på 6 st så jag och Patrik skall dela på dessa! Har antagligen 3 eller 4!
Varsin till mig, mamma och pappa!

KOMMER BLI GRYMT!


Myspys & shopping!

Igår efter jobbet drog jag till Kungsmässan för att träffa min underbara vän Sofie!
Vi har känt varandra sen 1:an i grundskolan och hänger fortfarande ihop!
På Kungs var det inplanerat att hitta en present till Emely som fyller år idag för imorgon är det party hos henne!
Sofie hade redan (smart som hon är) klurat ut vad vi skulle köpa så efter cirka 3 minuter var vi färdiga med det inköpet.
Och ett inköp räcker ju egentligen inte så jag gick och köpte mig en kjol och Soffan ett kort svart halsband. Så nu kan vi glänsa på lördag!!!

Kjolen jag köpte ser ut såhär!



Har letat efter en kjol som ser ut såhär säkert ända sen i oktober så jag blev väldigt glad när jag äntligen hittade den rätta!


Våren är på ingång och då vankas det nya skor!

När man jobbar med ett visst varumärke är det viktigt att man även representerar det!
Många kan tycka att ECCO skor är tantiga och fula, men där har ni fel!!
Dessa godbitar skall jag köpa inför våren! Snygga och otroligt sköna!!


 


Nu har jag gjort lite reklam också!!!

Thailand i bilder del 2!








Thailand i bilder del 1!


















På hemma plan igen

... fler bilder kommer snart! Skall ge er en liten tripp in i min resa så snart som möjligt nör jag har fått alla bilderna!



Puss hej

RSS 2.0